Advies en begeleiding woningeigenaren

Energie besparen en opwekken

Een woning duurzaam verbeteren is een behoorlijke uitdaging voor elke woningeigenaar. Voor u als eigenaar van een monument, beschermd of anderszins historisch waardevol pand is de uitdaging des te groter, maar zeker niet onmogelijk. Onze ervaring is juist dat er meer kan en mag dan vaak wordt gedacht. En daar helpen we u graag bij, met onafhankelijk en persoonlijk advies en begeleiding. Lees hieronder hoe wij u kunnen helpen of neem contact met ons op.

Samen maken we uw duurzame verbouwing tot een succes

Benieuwd wat u kunt doen om kou buiten de deur te houden? Of wilt u advies over duurzaam verwarmen of ventileren? Misschien bent u zelfs al toe aan het aanvragen van vergunningen of de uitvoering? Wij helpen u bij elke stap richting een energiezuinige en toekomstbestendige woning.

Oriënteren en inspireren

U ontdekt op de website De Groene Menukaart welke maatregelen mogelijk zijn en welke regels er zijn ten aanzien van verduurzaming. We hebben ook actuele subsidies en financiering voor verduurzaming, restauratie en renovatie voor u verzameld.

LEES MEER

Persoonlijk advies

Onafhankelijk advies over duurzame maatregelen voor uw woning en situatie.

LEES MEER

Uitvoerbegeleiding

Na het advies kunnen wij u ontzorgen in de uitvoering. Bijvoorbeeld door de vergunningaanvraag en/of het contact met uitvoerders uit handen te nemen.

LEES MEER

Voorbeelden

Op zoek naar een dosis inspiratie? Lees dan de inspirerende verhalen van woningeigenaren die u zijn voorgegaan.

LEES MEER

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ontdek de duurzame mogelijkheden

carousel DGM zonder wit stukje

De Groene Menukaart

Op de website van De Groene Menukaart ontdekt u zelf de diverse maatregelen voor vooroorlogse en monumentale woningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen, dun dubbel glas, voorzetwanden en groene daken. Alles om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Bij elke maatregel staan voordelen, aandachtspunten, richtlijnen voor vergunningen, subsidies en financiering vermeld.  En de maatregelen die u interessant vindt, kunt u bewaren en naar uzelf mailen. Dat is handig bij de vervolgstappen.

Onafhankelijk & persoonlijk advies

Energiescan

Voor een Energiescan komt een van onze adviseurs bij u langs om uw woning in kaart te brengen en met u in gesprek te gaan over uw wensen en vragen. De verzamelde informatie wordt uitgewerkt in een adviesrapport, met daarin een overzicht van de mogelijke maatregelen. We geven daarbij ook aan of het vergunningplichtig is. We eindigen met een overzicht van mogelijke subsidies en financiering en een stappenplan voor het vervolg. Dit adviesrapport nemen we bij oplevering samen met u door.

Advies op Maat

Het Advies op Maat gaat een stap verder dan de Energiescan. Ook voor dit advies komen we bij u langs. We maken een 3D model van uw pand waarmee we alle maatregelen doorrekenen. Dit maakt dat we specifieker kunnen ingaan op wat maatregelen in samenhang gaan doen en hoeveel CO2 en energie u kunt besparen. Dit is met name interessant als u richting aardgasvrij of energieneutraal wilt renoveren of met specifieke isolatie, verwarmings- en ventilatievraagstukken zit. De informatie wordt net als bij de Energiescan verwerkt in een adviesrapport dat we bij de oplevering met u doorspreken.

Begeleiding tot en met de oplevering

Uitvoerbegeleiding

Na het advies zijn er nog een aantal hobbels te nemen. U gaat waarschijnlijk vergunningen aanvragen, offertes opvragen en uiteindelijk de uitvoering managen. Als onafhankelijk expert in het veld kunnen wij u hierbij helpen. Bijvoorbeeld met het maken van een offertespiegel, omdat we niet gebonden zijn aan uitvoerders. Eventueel kunnen we u ook ontzorgen door uw vergunning- of subsidieaanvraag voor te bereiden.

Duurzame koplopers

 • "Met de renovatie is gebleken dat het kan. Mijn kille en tochtige huis is nu een comfortabele woning geworden met een lage energierekening. Ik kan me niet meer voorstellen dat ik zou wonen in een huis met gips, pur en steenwol."

  Paul Bloemen
  Paul Bloemen Bewoner eerste duurzame monument
 • "Het Advies op Maat van de medewerkers van De Groene Grachten is in meerdere stappen overgenomen. Dankzij de nieuwe dubbele beglazing en de vervanging van de oude gasboiler kon de gaskraan in ons monumentale pand een slag verder dicht. Twee vliegen in één klap; sterk verbeterde thermische isolatie maar ook een merkbare en zeer gewenste afname van de geluidsoverlast vanaf de straat en het water."

  Familie Overweg
  Familie Overweg Keizersgracht
 • "Elke kleine stap heeft een betekenis, als je ‘m maar in de goede richting zet. Hier staat een nieuwe generatie die niet wacht op de politiek, maar gewoon actie wil. Ik vind het geweldig om te zien hoe 'De Groene Gasten' het gedachtengoed van Wubbo doorzetten."

  Joos Ockels
  Joos Ockels Bestuurder Stichting
 • "Samen met De Groene Grachten hebben we ons Rijksmonument uit 1657 verduurzaamd. De Groene Grachten heeft een uitstekend advies geleverd en inzichtelijk gemaakt wat de mogelijkheden zijn. Ook boden ze hulp bij de vergunningsaanvraag naar de gemeente. We zijn zeer tevreden met het resultaat!"

  Karin Kersten
  Karin Kersten Directeur Facility Management en 'Facility Manager van het Jaar', ABN AMRO

Contact

Wilt u ook aan de slag met verduurzamen?
Mail of bel ons op +31 (0)20 210 14 46