We vroegen het aan Dylan, die afgelopen zomer bij ons is gestart. Dylan studeert werktuigbouwkunde aan De Haagse Hogeschool.

Waarom koos jij voor De Groene Grachten?
Oude gebouwen en duurzaamheid vond ik altijd al twee ontzettend interessante onderwerpen. Toch had ik er nog niet vaak bij stilgestaan hoe uitdagend het kan zijn om deze twee dingen te combineren. Het samenbrengen van eeuwenoude gebouwen met de nieuwste moderne technieken maakt deze stage zo interessant.

Wat houdt je stage zoal in?
De stage sluit goed aan op mijn studie werktuigbouwkunde. Onderdelen uit de energieleer komen van pas, maar ook mijn kennis van installatietechniek kan ik inzetten. Het leuke is dat De Groene Grachten echt zoekt naar een stage-traject wat aansluit op jouw eigen interesses en achtergrond. Zo lopen er ook studenten rond met een achtergrond in bouwkunde of marketing. Verder leer ik veel over dingen buiten mijn studie, zoals bouwkundige kenmerken van gebouwen en welke adviserende kwaliteiten belangrijk zijn. Tot slot vind ik het heel gaaf dat je een kijkje in de keuken krijgt van een snelgroeiende, impact-gedreven organisatie. Je draait volwaardig mee in het team en krijgt daardoor van alles mee.

Hoe ervaar je de stage en zou je het aan anderen aanraden?
Ik kan een stageplaats bij De Groene Grachten enorm aanbevelen, vanwege de uitstekende begeleiding en alle mogelijkheden die je hier krijgt. De werkzaamheden zijn super afwisselend, van technische onderzoeken tot het meegaan op intake of een overleg met de opdrachtgever. Ik heb echt het gevoel een bijdrage te kunnen leveren aan de projecten waaraan ik meewerk en hiermee impact te maken. De ambities van het team zijn heel groot en dat inspireert enorm. Ik weet nu zeker dat ik in de toekomst ook een functie wil vervullen, waarmee ik echt impact kunt maken.

En hoe gaat dat, stage lopen in Corona-tijd?
Een stage tijdens Corona is natuurlijk anders dan normaal. Maar dankzij de vele online team meetings, borrels en lunchlezingen voel ik mij toch heel erg verbonden met het team. Er worden constant mogelijkheden gezocht om met elkaar leuke dingen te doen, binnen de beperkingen die er zijn. Daarnaast zijn de intakes het perfecte moment om er weer even uit te zijn en fantastische gebouwen te bezoeken. Ik ben op plekken geweest waar je normaal nooit komt, zoals op de daken van allerlei kerken. Tot slot is het heel tof om samen te werken in een hecht team, met zulke inspirerende mensen. Overweeg je dus een inspirerende, duurzame stage? Dan is dit een hele grote aanrader!

Ben jij op zoek naar een stageplek en enthousiast geworden van het verhaal van Dylan? Bekijk dan hier onze vacatures.

Recente berichten