Zet jij je (bouw)technische kennis én advies skills in om een bijdrage te leveren aan onze snelgroeiende onderneming? Ben je net afgestudeerd of sta je aan het begin van je carrière?

De functie
Als Junior Adviseur Duurzaamheid heb jij de technische vaardigheden in huis om integrale duurzame energieconcepten voor historische gebouwen te ontwikkelen. Je neemt opdrachtgevers aan de hand mee in het verduurzamen van hun pand. Jij bent degene die een integraal plan opstelt en deze op technisch, juridisch en financieel vlak uitwerkt en werkt aan het oplossen van complexe bouwfysische en installatietechnische vraagstukken. Je werkt samen met een team van enthousiaste, gedreven collega’s.
Word jij hier enthousiast van en krijg je goede energie van de volgende werkzaamheden?

 • Je zult het integrale advieswerk voor verduurzaming van historische panden verzorgen, omdat je goede (technische) relevante kennis tot je beschikking hebt. Bijvoorbeeld op bouwhistorie, restauratietechniek, bouwfysica (geluid, isolatie), installatiekennis, energietechniek en/of circulariteit. Je werkt hierin samen met collega’s die andere expertise in huis hebben.
 • Je beweegt je gemakkelijk tussen het spanningsveld van cultuurhistorische waarde en technische verduurzaming.
 • Je kunt duurzame ambities vertalen in praktische plannen.
 • Je bent zeer bedreven in het afstemmen tussen stakeholders en werkt klant- en resultaatgericht.

Persoonlijke kenmerken

Ben jij een onderzoekend type en wil jij impact maken vanuit een adviesrol? Dan pas jij bij ons!
Je werkt zorgvuldig, behoudt het overzicht en stelt prioriteiten. Dit is belangrijk, omdat er veel met deadlines wordt gewerkt.

 • Je bent klant- en resultaatgericht.
 • Je bent creatief en oplossingsgericht. Onze adviseurs zijn sterk in het bedenken van innovatieve oplossingen.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (schriftelijk en gesproken) en schrijft goed leesbare rapporten voor onze Nederlandse klanten.
 • Je werkt graag in een team. Er hangt een hechte sfeer, collega’s helpen elkaar en gaan met enige regelmaat ook buiten werktijden samen op pad.

Opleiding, ervaring en vaardigheden

Relevante technische opleiding (HBO of WO) bij voorkeur in de richting van bouwkunde en duurzaamheid, specialisatie bouwfysica of installatietechniek is een pre

 • 0-4 jaar werkervaring
 • Knowhow van bouwregelgeving
 • Affiniteit met verschillende isolatieprincipes passend bij een historisch bouwsysteem
 • Voldoende expertise om integrale energieconcepten te ontwikkelen, kennis van bouwfysica en installatietechniek
 • Bouwhistorische kennis die toegepast wordt op de bouwtechnische context van de verduurzaming

Wat bieden wij?
Je krijgt bij ons de kans om jouw technische kennis in te zetten en verder uit te bouwen in een team van adviseurs. Bij De Groene Grachten hangt een ambitieuze werksfeer, veel vrijheid en verantwoordelijkheden en natuurlijk de allerleukste collega’s. Je krijgt een intern leertraject aangeboden, waarin je in 2 jaar tijd tot allround adviseur wordt opgeleid. Het betreft een fulltime functie voor lange termijn, met kans op een vaste aanstelling. Het salaris met bijbehorende arbeidsvoorwaarden is afhankelijk van opleiding en ervaring, en passend bij een kleine, snelgroeiende onderneming.

Over De Groene Grachten
De Groene Grachten is adviseur en procesbegeleider in het verduurzamen van historische panden, van kerk tot woning en van museum tot fort. Wubbo Ockels en Suze Gehem richtten de organisatie op met de volgende woorden: “Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal!”. Met de opgedane specialistische kennis over het verduurzamen van oude gebouwen, is De Groene Grachten inmiddels actief voor pandeigenaren in het hele land, voor zowel particuliere als zakelijke markt. In de afgelopen jaren werkte De Groene Grachten aan het verduurzamen van honderden projecten. Enkele voorbeelden zijn: Green Light District, studentenvereniging L.A.N.X., Koninklijk Instituut voor de Tropen en Paleis Soestdijk.

Procedure
Klinkt dit als iets voor jou en wil je met volle 100% meewerken aan onze missie? Stuur dan je motivatie (max 1 A4) en cv naar info@degroenegrachten.nl. Wie weet zien we je snel op ons prachtige kantoor in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Deadline: de vacature wordt op korte termijn ingevuld. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aanbevolen berichten