Duurzame scholen

Kinderen en jongeren moeten kunnen leren, werken en spelen in een gezonde schoolomgeving, maar in meer dan driekwart van de Nederlandse scholen is het binnenklimaat ondermaats. Dit heeft invloed op concentratie en leerprestaties.

Met een aantal monumentale scholen werken we al langere tijd samen aan duurzame, comfortabele en gezonde schoolgebouwen voor leerlingen en docenten. Tijdens de Covid-19 crisis stonden de meeste schoolgebouwen leeg. Voor veel schoolbesturen een goed moment om achterstallig onderhoud aan te pakken en duurzame verbeteringen mee te nemen.

College Hageveld

Het Hageveld College in Heemstede benaderde ons om mee te denken in hun ambitie om het energieverbruik te verlagen en te verduurzamen. Hiervoor is door De Groene Grachten de haalbaarheid van diverse maatregelen onderzocht en zijn we gekomen tot een roadmap richting een duurzaam College Hageveld. Er is een start gemaakt met pilots voor raamisolatie en ventilatiesystemen en in 2020 worden de gasketels vervangen. Op dit moment verzorgt De Groene Grachten de procesbegeleiding van de uitvoering.

Kennemer Lyceum

Het Kennemer Lyceum in Overveen wilde het energieverbruik in de school verlagen en het comfort verhogen. Op verzoek van de opdrachtgever focust ons Advies op Maat op isolatie, elektriciteit, warmte, ventilatie, water & groen en bespaartips, waarbij de financiële, technische en juridische haalbaarheid werd onderzocht. En zo is het Kennemer inderdaad “Klaar voor morgen”. Tevens leiden we een onderzoek in hoeverre het ventilatiesysteem veilig is in relatie tot Covid-19.

Ook aan de slag?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor verduurzaming in uw situatie?

Bekijk hier onze andere projecten