Speciaal voor alle Noord-Hollandse culturele ANBI’s met een gebouw in eigendom, is het nu mogelijk om gratis ondersteuning te krijgen van De Groene Grachten bij het realiseren van duurzame ambities.

De coronacrisis heeft culturele instellingen hard geraakt en duurzaam herstel is voor veel instellingen top of mind. De Provincie Noord-Holland ondersteunt deze eigenaren van maatschappelijk vastgoed in de komende drie jaar met een speciaal hiervoor opgericht duurzaam ontzorgingsprogramma voor maatschappelijk vastgoed. Vanuit onze samenwerking met Syntraal zal De Groene Grachten alle instellingen met een culturele ANBI status adviseren en begeleiden richting een duurzame uitvoering.

Een paar voorwaarden voor deelname op een rij:

  • Uw organisatie heeft de status van “culturele ANBI”
  • Uw culturele ANBI is eigenaar van het pand, en uw instelling heeft max. 10 gebouwen in eigendom*
  • U heeft duurzame ambities
  • U wil graag gratis op weg worden geholpen door een adviseur van De Groene Grachten

* Voor instellingen die geen eigenaar zijn maar bijvoorbeeld huren van de gemeente zijn er wel andere mogelijkheden, zoals een subsidie van de Provincie Noord-Holland voor het verduurzamen van gebouwen met een culturele bestemming. Heeft u interesse in verduurzaming? Neem dan vooral ook contact met ons op, dan bekijken we de mogelijkheden. 

Wat kunnen de deelnemende culturele ANBI’s verwachten?
De komende jaren zullen wij culturele instellingen in Noord-Holland adviseren over welke maatregelen slim zijn om toe te passen, hoe deze gefinancierd kunnen worden en helpen we bij het zoeken naar de juiste partijen voor de uitvoering. Naast het advies en begeleiding zullen er ook verschillende kennissessies en bijeenkomsten worden georganiseerd om kennis te delen. De eerste sessie zal waarschijnlijk in september 2021 plaatsvinden.

Aanmelden
Bent of kent u dus een gebouweigenaar met culturele ANBI status met duurzame ambities? Dan kunt u zich nu via deze website aanmelden voor een gratis ontzorgingstraject. Is een energieadvies nu nog een stap te ver, maar wilt u wel graag op de hoogte blijven van de mogelijkheden en het ontzorgingstraject? Meld u dan aan als belangstellende door ons een mail te sturen.

Over het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed
De provincie Noord-Holland wil de verduurzaming op gang houden, juist nu tijdens de coronacrisis. Daarom start vanaf heden een driejarig ontzorgingsprogramma waarmee maatschappelijke vastgoedeigenaren advies en ondersteuning krijgen bij verduurzaming. Syntraal en De Groene Grachten zullen in opdracht van de Provincie Noord-Holland alle culturele ANBI’s die zich aanmelden ondersteunen in het verduurzamingstraject.

Recente berichten