Deze periode, waar hele gezinnen thuis werken, leren, spelen en wonen, is een uitgelezen moment om maatregelen te nemen die helpen het energieverbruik te verlagen. Juist nu we meer thuis zijn, is het des te belangrijker dat ons huis een behaaglijke en prettige plek om te wonen en werken is. Veel mensen gebruiken deze tijd thuis om achterstallig onderhoud te plegen, een goed moment om gelijk ook duurzame maatregelen mee te nemen. En het levert ook wat op, want veel thuis zijn, betekent ook een hoger energieverbruik. Nu energiebesparende maatregelen nemen loont dus.

Goede resultaten met energiescans op afstand

Hoe pakt u dat aan in tijden van Covid-19? Verduurzaming begint met het maken van een plan. Zo krijgt u inzicht in de technische, juridische en financiële haalbaarheid van de maatregelen. De Groene Grachten is inmiddels gestart met energiescans op afstand, bijvoorbeeld voor particuliere woningeigenaren en voor VvE’s. Hieronder leggen we uit wat dit voor u betekent en hoe dit proces eruit ziet.

Stap 1 
Een adviseur van De Groene Grachten neemt telefonisch contact op met u voor een eerste voorbereidingsgesprek. In dit gesprek stemt u gezamenlijk af op welke wijze het intakegesprek georganiseerd zal worden en krijgt u uitleg over hoe het proces zal verlopen.

Stap 2
U ontvangt een mail met een checklist van de informatie die wij graag ontvangen voorafgaand aan het intakegesprek. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan bouwtekeningen, energierekeningen en foto’s van het pand en de installaties. Op deze manier kunnen wij ons goed voorbereiden op het gesprek.

Stap 3
Het intakegesprek vindt plaats via Skype of Whatsapp. De adviseur bespreekt met u uw ambitie en wensen en er wordt een rondje door het pand gelopen. De adviseur stelt doelgericht vragen over het pand aan de hand van de aangeleverde informatie en wat zichtbaar is tijdens de rondleiding. De intake duurt 1 tot 1,5 uur.

Stap 4
Voor de oplevering van het rapport komt de adviseur graag langs, maar alleen als het mogelijk is. Als dit niet kan, dan bespreken we het rapport via Skype of telefoon.

Uitvoering
Wij begeleiden u graag bij de uitvoering van de plannen. Ministeries en brancheverenigingen in bouw en techniek hebben het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ opgesteld, waarin staat hoe er veilig gewerkt kan worden door installateurs en andere vakmensen.

Energiescans op locatie

Bij grotere panden, waar geen of weinig mensen aanwezig zijn, komen onze adviseurs nog wel langs. Er komt maximaal één collega, die per auto reist. Deze adviseur zal altijd gepaste afstand bewaren en uiteraard alle richtlijnen van het RIVM in acht nemen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

 

Recente berichten